css3menu.com

 


OUDERE HONDEN BEMIDDELING


Als vereniging bemiddelen wij oudere Sint Bernards met en zonder stamboom.

Leden en niet leden zijn hiervoor een bedrag verschuldigd, dierenasiels kunnen een Sint Bernard geheel gratis door ons laten bemiddelen.

Vraag voor de mogelijkheden:

Tonny de Brouwer 013-535 96 99 (b.g.g. 06 1399 9698), of per mail: vande@snowbarry.nl

WE HEBBEN EEN HERPLAATSER ! ! !
Het is tijd u voor te stellen aan grand lady Belle. Een prachtige St. Bernard die middels afstand bij ons in de opvang terecht kwam.

Er werd afstand van Belle gedaan omdat er veel voor haar onbekende mensen en kinderen over de vloer en op haar terrein kwamen. Ze trok dit slecht en werd steeds re-actiever en onvriendelijker naar hen. Dit heeft geleid tot bijna bijtincidenten en toen was de spreekwoordelijke maat vol.

Belle is ontzettend lief en echt een énorme knuffelbeer voor en naar de mensen die ze eenmaal kent. Dit was in het vorige huishouden zo, met 'eigen' mensen en kinderen waren er geen problemen, en dat hebben we hier ook ervaren. De eerste weken waren vréselijk voor Belle hier. Ze wantrouwde iedereen en deed heel erg lelijk. Een overspannen en trieste, zeer gestreste hond, zagen we. Erg verdrietig om te zien.

Gélukkig ligt die ellende achter haar. Toen één van onze collegae haar vertrouwen éénmaal had gewonnen, volgden er met een rap tempo veel meer nieuwe 'mensenmaatjes' voor haar en ondertussen is ze de knuffel koningin van het asiel! Een super lief, vriendelijk en innemend dametje! We zijn enorm dol op haar.

We zoeken een rustige, stabiele plek voor Belle, met ruimte, waar er rekening wordt gehouden met haar weerstand/ wantrouwen naar voor haar onbekende mensen. Een plek waar ze afgezonderd kan worden bij drukte en voor haar onbekenden, of mensen die met dit gedrag aan de slag willen gaan. Realistisch gezien is dit waarschijnlijk ingesleten gedrag echter niet 'zomaar even' om te buigen of weg te poetsen. Daar dient men rekening mee te houden.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze bij ons op het asiel heel snel went aan nieuwe mensen, na een rustige en tactische introductie uiteraard. We weten niet of ze fanatieker zal zijn wanneer ze éénmaal weer een 'eigen terrein' heeft. Belle leefde samen met twee kleine Jack Russel teefjes en dit ging super. Ze heeft hier Ouzo en Aslan als vrienden en dit doet haar zichtbaar goed. Het heeft dan ook onze voorkeur haar te herplaatsen bij een andere, stabiele soortgenoot/ of soortgenoten. Hoewel Belle drie jaar is, vinden we haar nog niet heel volwassen over komen, eigenlijk komt ze vaak over als een nogal uit de kluiten gewassen 'pup'.
Aandoenlijk, maar tevens kan ze dus best een stabiel voorbeeld gebruiken.

Verder vinden we het goed te melden dat Belle behoorlijk graag haar eigen ding doet. Zo vindt ze wandelen heerlijk, maar loopt eigenlijk heel veel met haar neus aan de grond en heeft weinig oog voor haar begeleider dan. Hier valt nog wel wat eer te behalen, hoewel we van mening zijn dat ultieme gehoorzaamheid en aandacht niet iets is wat bij haar (en het ras ) past. Dus van een beetje eigengereidheid moeten de nieuwe maatjes van Belle wel houden.

Bij belangstelling voor deze fantastische dame, horen we dit enorm graag. Dus heeft u kennis/ervaring met het ras of sterk aanverwante rassen, de ruimte zowel binnen als buiten en geen druk huishouden, praten we heel graag met u verder!

Wij werken enkel op afspraak voor wat betreft kennismakingen met één (of meerdere) van onze honden. Mocht u bovenstaande hond willen ontmoeten, vragen wij u eerst telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Dank!

Asiel

Dierenopvangcentrum 't Noordbroek
Noordbroek 8
7604 BL Almelo
Tel.: 0546-453901
E-mail: info@dierenopvangnoordbroek.nl


naar top